Rid i Jorm!

Ridning i Jorm är en lustfylld och stundom fartfylld upplevelse för både häst och ryttare. Vi rider på pigga och lätt-töltade Islandshästar med härlig arbetsglädje och obändig vilja. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad ryttare har vi en häst som passar dig. Ritten sker i skiftande terräng och tempo där vi gärna ser att våra gäster hittar sina egna vägar. När det känns rätt bryter vi av med en vattengalopp, slalomtävling mellan fjällbjörkarna eller kanske en simtur. Både hästarna och vi gillar att leka.

 

Turerna går i vår härliga fjällvärld som erbjuder en unik ridmiljö. Fjällområdet är väglöst och i stora delar ledlöst land där chansen att vi stöterpå andra människor är liten. Mer vanligt är att rovfåglar och andra vilda djur håller ett vakande öga över oss.
Vi rider fritt i naturen och vägvalet kan därför varieras med hänsyn till väder och grupp. All matlagning sker över elden med mycket lokala råvaro som fjällfisk, ren och andra läckerheter på menyn. Om du är vegetarian eller allergis mot något så fixar vi givetvis alternativ.Nedan följer förslag på turer för dig som söker en totalupplevelse. Hoppas att du hittar något som passar.

 

Priser 2024

Halvdag 4 timmars 1000 kr
En tur i fjällskog med stopp vid någon tjärn där vi gör upp eld och tar en fika. Turen är för dig som vill prova en lugn ridupplevelse i fin miljö. Ingen ridvana krävs.

Heldag 1750 kr
Heldags ridtur där lunchen tillagas på en naturskön plats. En underbar fjälltur med mycket ridning och tillfälle att prova både tölt och galopp. Ingen ridvana krävs men tänk på att sex timmar i sadeln kan kännas!

Tvådagars 5800 kr
Nytt upplägg. Mer info kommer.

Tredagars 8500 kr
Upplev fjällen på hästryggen! Tredagars äventyr med måltider, övernattning i gästhus & läger. Perfekt för naturälskaren och erfarna ryttare. Läs mer i denna PDF

Ladda hem vår Rid i Jorm broschyr i pdf-format!