Om Korpens Öga

Korpens Öga utgör basen för er vistelse i Jorm. Det ligger naturskönt, högst upp i byn med fantastisk utsikt över Jormsjön och de svensk-norska fjällen i siluett. Boendet består av ett gästhus med 10 dubbelrum och egen dusch/toalett i alla rum.

Byggnaden inrymmer även ett härligt samlingsrum och frukostrum. I Korpens Öga ingår också ett festhus. En tidlös rundbyggnad i grovhuggen stil där det varje kväll dukas upp till kalas.

I eldens sken avnjuts en måltid komponerad efter traktens tradition och säsongens överraskningar. Låter väl smaka! På platsen finns även ett kapell för vigslar och dop,vedeldad bastu och karbad.

Allt är egenhändigt ritat och byggt av oss. Med influenser från Island, vikingatid, gallernas värld, vår natur och bygdens historia vill vi förmedla en känsla av frihet, men också vara en källa till inspiration.

Oavsett vad du varit med om tidigare kan vi garantera att Korpens Öga är en ny och fjärran upplevelse.

Sägner och sagor har berättats i generationer.Många har fallit ur minnet men några lever starka än idag. I trakterna kring Jorm berättas en sägen om stenåldersjägaren Uhrd och hans levnadsöde. En sägen så stark att den i våra tider format en unik plats som inte lämnar någon oberörd – Korpens Öga. “Vid den tid när inlandsisen smält och dragit sig norrut, hade sjön Gorm bildats. Det var innan granen och tallen tagit marken i besittning och skogen mest bestod av lövträd och ormbunke.

I Gorms norra ände låg en stor ö. Vid öns norra del och på andra sidan av det smala sundet hade människor kommit väster ifrån och gjort sina boningar.

En dag vid denna tid, där tiden ännu inte nått människan som timmar, minuter och sekunder och endast solens och månens gång på himlavalvet styrde folkens liv, skulle något ske som fortfarande har betydelse för människorna som bor kring vattnet som idag heter Jorm.”

Mer ur sägnen och varför vi som en hyllning till korpen skapat Korpens Öga får ni höra framåt kvällen vid brasans glöd, i en lugn och fridfull miljö.

Ladda hem vår Korpens Öga broschyr i pdf-format!