Rid i Jorm!

Ridning i Jorm är en lustfylld och stundom fartfylld upplevelse för både häst och ryttare. Vi rider på pigga och lätt-töltade Islandshästar med härlig arbetsglädje och obändig vilja. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad ryttare har vi en häst som passar dig. Ritten sker i skiftande terräng och tempo där vi gärna ser att våra gäster hittar sina egna vägar. När det känns rätt bryter vi av med en vattengalopp, slalomtävling mellan fjällbjörkarna eller kanske en simtur. Både hästarna och vi gillar att leka.

 

Turerna går i vår härliga fjällvärld som erbjuder en unik ridmiljö. Fjällområdet är väglöst och i stora delar ledlöst land där chansen att vi stöterpå andra människor är liten. Mer vanligt är att rovfåglar och andra vilda djur håller ett vakande öga över oss.
Vi rider fritt i naturen och vägvalet kan därför varieras med hänsyn till väder och grupp. All matlagning sker över elden med mycket lokala råvaro som fjällfisk, ren och andra läckerheter på menyn. Om du är vegetarian eller allergis mot något så fixar vi givetvis alternativ.Nedan följer förslag på turer för dig som söker en totalupplevelse. Hoppas att du hittar något som passar.

 

Priser 2017

4-timmarstur 850 kr
En tur i fjällskog med stopp vid någon tjärn där vi gör upp eld och tar en fika. Turen är för dig som vill prova en lugn ridupplevelse i fin miljö. Ingen ridvana krävs.

Heldagstur 1400 kr
Heldags ridtur där lunchen tillagas på en naturskön plats. En underbar fjälltur med mycket ridning och tillfälle att prova både tölt och galopp. Ingen ridvana krävs men tänk på att sex timmar i sadeln kan kännas!

Tvådagarstur 3600 kr
En spännande ridtur där vi övernattar vid vår kåta på fjället. Dag två avslutas med middag samt bad och bastu på Korpens Öga. Lugn och stressfri tur med fina ridupplevelser i mäktig miljö, en klassiker för både nybörjare och mer erfarna.

Tredagarstur 6200 kr
Äventyret inkluderar fyra övernattningar varav två på fjället och första samt sista i vårt gästhus på Korpens Öga. Helpension fr.o.m.middag första kvällen
till frukost avresedagen. Bad och bastu efter sista riddagen.
Tre dagars ridning i den mäktiga fjällvärlden med vår kåta på fjället som bas. Andra riddagen lämnar vi packningen i kåtan och gör en utflykt i högfjällsmiljö. En högt uppskattad tur för dig med eller utan ridvana. Mycket tid för egna idéer och mycket ridning!

Jätte-Jormturen 8300 kr
Med sex övernattningar, fem riddagar och helpension fr.o.m.middag första kvällen är det här en oförglömlig upplevelse. En utmaning som innehåller det mesta av fart, fjäll, tölt, lek, bad och äventyr bland skogar och fjäll. Vissa nätter bor vi under en gran och andra i tält eller kåta med första och sista natten i vårt gästhus på Korpens Öga. Ibland äter vi enkelt och ibland lyxigt. Extra festlig är sista middagen på Korpens Öga efter en välgörande bastu med bad. Denna expedition är för de lite mera ridvana. En resa i tid och rum, alltid full av överraskningar både för er och oss.

Vandring med packhäst fr 2200kr vuxen 1200 kr barn
Vandring med packhäst är en mycket angenäm tur på två eller tre dagar. Utan tung ryggsäck blir fjällvandringen verkligen en njutning. Hästen bär all packning och man kan ta med det där lilla extra utan att tänka på vikten.
I vårt paket ingår middag dagen innan med information om olika rutter och hur hästen fungerar. Efter övernattning i Korpens Öga med frukost får ni träffa er trogna följeslagare hästen. Vi hjälper er tillrätta med packningen och därefter ger ni er ut själva på fjället. Turen kan kompletteras med guide vid önskemål. Väskorna är fyllda med recept på traktens specialiteter oc råvaror där det mesta är lokalproducerat.
Vid våra övernattningsläger på fjället finns hage för hästen samt tält och kåta med ved och renskinn för er. I paketet ingår möjlighet till fiske i många bra vatten, så glöm inte fiskespöt!

Ladda hem vår Rid i Jorm broschyr i pdf-format!